Pups te koop, kennel,eigen kweek, online webshop

Mastino Napolitano pups te koop met stamboom


Interesse? Contacteer ons

Mastino Napolitano pups te koop met stamboom

Naam: Mastino Napolitano pups te koop met stamboom

Dog Cat and Co.: Mastino Napolitano

Mastino Napolitano pups te koop :

De Mastino Napoletano pups te koop zijn afkomstig van een door ons geselecteerde buitenlandse kleinschalige kennel die minimaal dezelfde dierenwelzijnregels hanteert als diegene die aan Belgische kwekers worden opgelegd.

Mastino Napoletano pups te koop kunnen thuis geleverd worden.

 

De Mastino Napoletano pups te koop zijn gevaccineerd, gechipt, geregistreerd.

 

Info over oorsprong, karakter, verzorging, grootte, gewicht, prijs en beschikbaarheid van de pups in onze kennel. Wens je een pup aan te kopen, lees dan aandachtig deze informatie.

Oorsprong van de Mastino Napolitano:

Een ontzagwekkende, massieve hond, afstammend van de oude oorlogshonden, bijna uitgestorven in het grootste deel van Europa, is de Mastino Napoletano, een gestandaardiseerde Mastino, gehouden op boerderijen in Zuid Italië als bewaker en verdediger. Dit ras is herontdekt na de Tweede Wereldoorlog, toen de Italianen zich realiseerden dat hun Mastino een nationale schat was. De oorsprong van de Mastino Napoletano kan teruggevoerd worden tot de oorlogshonden van Egypte, Perzië en Mesopotamië. Er zijn schilderingen en beelden van soortgelijke honden, die gedateerd worden tot drieduizend voor Christus. Alexander de Grote uit Macedonië (4de eeuw voor Christus) krijgt de eer toebedeeld, dat hij wordt gezien als degene die de Mastino Napoletano heeft gecreëerd. Deze keizer heeft de reusachtige oorlogshonden gekruist met kortharige Indiase honden, om de Molossus te verkrijgen, die op zijn beurt de voorouder van de Mastino Napoletano is. Karakteristiek voor de Kolossus zijn een brede, korte snuit en een zware halskwab, kenmerken die we ook bij de Mastino Napoletano terugzien. Ook de Romeinen gebruikten de Kolossus als oorlogshond en tevens als vechthond om in hun circussen tegen wilde dieren te vechten. Na de inval in Brittanië hebben de Romeinen de nog grotere Mastiffs met de Kolossus gekruist. Uit deze oorlogshonden zijn verschillende grote Europese rassen voortgekomen. In 1946 in Napels, was de eerste tentoonstelling waar deze hond werd tentoongesteld. Er waren zes exemplaren van dit ras te bewonderen. De rasstandaard die in 1948 voor de Mastino Napoletano is vastgelegd, is in 1973 herschreven om een grotere nauwkeurigheid te verkrijgen. De Mastino Napoletano geniet tegenwoordig meer bekendheid en zijn populariteit neemt toe. De Neapolitan Mastiff Club of America is in 1973 opgericht.

Karakter van de Mastino Napolitano:

De grote, als werkhond geclassificeerde aanhankelijke Mastino Napoletano kan ook een fijn gezinshuisdier zijn en kan zelfs op een appartement worden gehouden. Maar deze hond is wel te groot voor een te kleine woning, omdat hij het meubilair opzij zal schuiven om ruimte voor zichzelf te maken. Deze hond doet het goed met kinderen, maar houdt zich afzijdig van vreemden; hij zal echter niet agressief worden. Wanneer hij als puppy is gesocialiseerd en afgericht zal hij met andere dieren overweg kunnen; maar vooral de mannelijke Mastino Napoletano heeft de neiging om agressiviteit te vertonen tegenover honden van dezelfde sekse. Het is een redelijke luiwammes, die ervan houdt om in en rond het huis te liggen, maar hij houdt ook van buiten zijn en lange wandelingen zijn goed voor zijn gezondheid. Om schade aan de botten te voorkomen, moet een jonge Mastino Napoletano niet te veel beweging krijgen of zelfs verhinderd worden al te veel te spelen.

Verzorging van de Mastino Napolitano:

De Mastino Napoletano is makkelijk te verzorgen. Hij verhaart zeer weinig en alleen borstelen is al voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Deze hond kan goed tegen kou, maar heeft problemen met de aanpassing aan warm en vochtig weer. De Mastino Napoletano kwijlt, vooral tijdens het eten en het drinken. Warm weer en nervositeit kunnen ook tot kwijlen leiden, maar hier kan een kleine handdoek uitkomst bieden. Net als andere grote honden leeft de Mastino Napoletano niet erg lang, de gemiddelde levensverwachting is 10 jaar.

Gewicht reu: 50 - 70 kg.
Gewicht teef: 40 - 60 kg.

Graag meer inlichtingen over de Mastino Napolitano pups te koop in onze kennel. 
© Copyright 2015 | Pups te koop, kennel, Pups, puppies kennel, Pups, te koop|chiots a vendre, chenil, Úlevage propre|puppies for sale, kennel, pups for sale | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved
 
 
Privacy Policy|Honden|Katten|Kennel|Puppies|Puppies te koop|Puppy kennel|Pups|Pups te koop