Facebook
Instagram
TikTok
+32 2 466 50 44info@dogcatandco.be
FAQ
Uw dierenwinkel in Zellik Brussel
Dog Cat and Co > Pups te koop > Voeding voor vogels

Voeding voor vogels


Bij Animals Express, vindt u alles voor het welzijn van uw gevederde vriend (kanari, parkiet, dwergpapagaai, zebravink, chinese kwartel, duif, papegaai...).

Voeding voor vogels :

fond

fond

In de gedigitaliseerde samenleving van vandaag raken we steeds verder verwijderd van groen en natuur. Op zoek naar authenticiteit en voeling met de natuur, schieten stads- en daktuinen als paddenstoelen uit de grond in onze verstedelijkte omgeving. Zelfs kippen en tuinvogels vinden er hun plek en zorgen voor heel wat leven, kleur en gekakel in de tuin.

Verse eitjes in de stad

Kinderen houden van dieren, maar ook volwassenen zijn er dol op. Gelukkig hoef je niet op een boerderij te wonen om kippen te houden, ook in een stadstuintje kan je dagelijks rekenen op verse eitjes. Bovendien zijn kippen goede afvalverwerkers: ze consumeren veel groente-, fruit- en tuinafval dat anders gerecycleerd, gecomposteerd of verwerkt moet worden. Gevarieerde keukenrestjes en een aanvulling van graanmengelingen met legkorrel houden je kippen in prima conditie. Je kan kippen ook sporadisch verwennen met een snack om ze zo handtam te maken.

Rust en sfeer

Voor wie niet zo van kippen houdt, zijn buitenvogels ook een leuk alternatief. Of je nu op het platteland woont, een klein stadstuintje hebt of enkel een terras, tuinvogels kan je overal houden. Vogels in huis of in de tuin maken onze omgeving natuurlijker en zorgen voor de nodige rust en sfeer, iets waar we stiekem allemaal naar op zoek zijn in onze drukke en gejaagde samenleving. Ook ouderen stellen het gezelschap van vogels erg op prijs en voelen zich over het algemeen gelukkiger en minder eenzaam. De zorg voor het dier wordt een nieuw doel in hun leven en vermindert het gevoel van depressie of sociaal isolement. Hun muzikale gezangen krijgen we er gratis en voor niets bij!

Diversiteit

Ook al heb je zelf geen huisdieren, toch kan ook jij je steentje bijdragen om de biodiversiteit in de tuin te behouden. Natuurlijke plekken waar vogels graag nestelen zijn stilaan aan het verdwijnen doordat betonnen constructies de overhand krijgen in ons verstedelijkt landschap. De laatste vogeltellingen tonen aan er steeds minder verschillende soorten vogels terug te vinden zijn in een standaard tuin. Sommige vogels ondervinden moeilijkheden om geschikte nestplaatsen of voedsel te vinden. Vogels hebben in de winter nood aan vetten om de koude nachten door te komen. In de lente zijn vooral eiwitten cruciaal voor de kweek. Help de diversiteit te behouden en bied de wilde vogels onderdak en voedsel aan door het plaatsen van een nestkastje of voederbakje. Voel jij ook de kriebels om de biodiversiteit in de tuin te ondersteunen? Kom bij ons langs en vraag deskundig advies over het uitgebreide gamma aan producten.

 

Benelux
Eukanuba
IAMS
Laroy Duvo