Facebook
Pinterest
YouTube
Uw dierenwinkel in Zellik Brussel
Dog Cat and Co > Animals-Express > Hangoor dwergkonijn te koop

Hangoor dwergkonijn te koop


Hangoor dwergkonijn

Op deze pagina vindt u naast de beschikbaarheid ook alle nuttige informatie over de knaagdieren te koop in onze dierenspeciaalzaak. De mooiste Hangoor dwergkonijntjes vind je bij ons te koop! Animals Express is een erkende Dierenspeciaalzaak waar je de mooiste Langhoor dwergkonijntjes te koop vindt.

Hangoor dwergkonijn nu te koop:

• vanaf: € 30

Informatie

De Nederlandse hangoordwerg is een Nederlands konijnenras. Een Nederlandse hangoordwerg wegen ongeveer 1,5 kilo maar ook wat zwaardere of lichtere exemplaren komen voor. De Nederlandse hangoordwerg ziet er uit als een Franse hangoor in miniatuur. Het ras is geliefd en bekend op vele internationale tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Het komt voor in vrijwel alle landen waar men konijnen fokken. In de meeste landen hoort het ras tot top tien van populaire konijnenrassen.

Graag meer inlichtingen over de hangoor dwergkonijntjes te koop

Dwergkonijn

Het dwergkonijn (Brachylagus idahoensis) is een Noord-Amerikaans konijn en behoort tot het monotypische geslacht Brachylagus. Het is de kleinste haasachtige die in Noord-Amerika voorkomt.

Hoewel het dier verwant is aan onder andere de geslachten Sylvilagus en Lepus, zijn er duidelijke verschillen te herkennen.

Kenmerken

Het Dwergkonijn wordt gekenmerkt door zijn kleine postuur, korte oren en relatief kleine achterpoten. In de winter is de lange zijdeachtige rugvacht grijs en in de zomer bruin. De buikzijde is witachtig. Een volwassen dier heeft een gemiddelde lengte tussen 23,5 en 29,5 cm en een gewicht tussen 375 en 500 gram. De staartlengte bedraagt 1,5 tot 2,5 cm. De vrouwtjes zijn doorgaans iets groter dan de mannetjes.

Leefwijze

Dit solitaire dier voedt zich met alsem en aanverwante struikjes. Het is goed aangepast aan droge habitats en leeft in een omvangrijk gangenstelsel. Ze fluiten, zoals ook fluithazen dit doen, om hun buren te waarschuwen voor roofdieren.

Voortplanting

De draagtijd duurt vermoedelijk 26 tot 28 dagen, waarna 4 tot 8 jongen worden geboren. Dit kan zich tot 3 maal per jaar herhalen.

Bedreiging

Hoewel de soort als geheel vrij laag op de IUCN-lijst van bedreigde soorten staat, dreigen bepaalde afgezonderde populaties, met name in het Columbia Basin, wel uit te sterven. Verschillende Amerikaanse staten hebben daarom fokprogramma's ingesteld.

Verspreiding

Deze soort komt voor in zeer droge gebieden van de westelijke VS, in het Grote Bekken, dat aan de westzijde wordt begrensd door het Cascadegebergte en de Sierra Nevada en aan de oostzijde door de Rocky Mountains.